3 Mayıs 2009 Pazar

 Rasim Ozan KÜTAHYALI



Taraf  gazetesi yazarı.  Son zamanlarda çeşitli tartışma programlarında  yanık teniyle karşımıza çıkabiliyor.  Kelimeleri ve beden dili  "Beni görün, beni bi görün!" der gibi. Yani dikkat çekmek için kasan bir hali var.


Bunlar subjektif yorumlarım tabii ki.  Gelelim yalın bilgiye:
"Kendisi Reha Muhtar'ın yeni ekibindeki habercilerden biri."
CNN Türk'te yayınlanan  "Reha Muhtar'la Çok Farklı"  programının yayın danışmanı imiş.  Bu bilgi bile yeterince açıklayıcı aslında.

------------------------------------------------------------------------------

Bugüne kadar düzenli şekilde takip etmeye çalıştığım Taraf  yazarları arasında,  sürekli yazarlardan biri olmasına rağmen en az okuduklarımdandır.  Çeşitli tartışmalar içerisinde olduğunu öğrendikçe incelemeye başladım.  Diyebilirim ki çoğu yazısında ajite edici bir dil var, duyguları gıcıklıyor.  Sırf eleştirmek için temelsiz bazı eleştirilerde bulunduğu oluyor;  özellikle Askeriyeye, otoriteye...  Beri yandan gazetecilik etiği açısından kimi eksiklikleri  kendi gazetesindeki
Alper Görmüş  tarafından da eleştirilmişti.

'Kurtlar Vadisi'  ile ilgili bir balık tutmuştu oltasıyla...  Haftalarca,
belki de aylarca yılmadan Vadi'yi yazdı.
Bu arada gazetesini övmek için  yazılarının arasına bazı güzellemeler ve pembe yalanlar koyar kendisi.  Girdiği bakkallarda,  ortamlarda
-ne hikmetse-  herkesin elinde Taraf gazetesi vardır filan!  :P

İşte bu arkadaş geçenlerde  Kanal 7  binasında Alperenlerden dayak yemiş.  Muhsin Yazıcıoğlu'nun şüpheli ölümü üzerine bir tartışma programında söyledikleri sonrasında vuku bulmuş olay.
Bu noktada hafta içinde denk geldiğim bir yorumu okurlarımla paylaşmak istiyorum:

Ben bu herifin adını bile bilmiyordum,  televizyonda bir tartışma programında gördüm.
Sonra programdakilerden birinin tosuncuklar tarafından dövüldüğünü duyunca aklıma ilk bu herif geldi. Hani onayladığımdan değil ama herifin hareketleri ve konuşma
tarzı  "Gelin beni dövün"  diye bağırıyor.
(enel hakki - Private Sözlük)


.

1 yorum:

canilecanan dedi ki...

2017 Kasım'ından bir haber:

"Beyaz TV'de pazar geceleri yayınlanan  "Beyaz Futbol"  programında,  (artık Sabah gazetesi yazarlığına terfi eden)  Rasim Ozan Kütahyalı'nın,  kendisine yapılan şakaya cevaben  “KUSTURMALI BOŞNAK SAKSOSU”  demesi gündem oldu.  Kütahyalı'nın bu sözleri ardından tepkiler çığ gibi büyüdü.
Boşnak ve Balkan dernekleri harekete geçti.  Milletvekili Saffet Sancaklı  ile   Basketbol Federasyonu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı eski milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'ndan tepki geldi.  Türkoğlu sosyal medya hesabından Kütahyalı'ya sert sözler söyledi ve savcıları göreve çağırdı.
Beyaz TV ise yaptığı açıklamayla Rasim Ozan Kütahyalı'nın görevine son verdiklerini açıkladı.
Rasim Ozan Kütahyalı ise kendini şu sözlerle savundu:
"Buna sebep  ne olduğunu bile bilmeden yaptığım bir zevzekliktir.  Bana öfkeli tüm Boşnak kardeşlerim haklıdır."

Yahu böyle eğlenceli,  sirkten öte sirkten ziyade bir ülkede insanın canı hiç sıkılır mı?  :)